پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | بازار طلا با اهرم دلار سقوط کرد پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | شارژ خبری بازار سرمایه در میان ناامیدی سهامداران سکه تمام چند گرم است؟ ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد تعطیلی ۴۰۰ معدن شن و ماسه در خراسان رضوی دلایل اعتراض خریداران پژو پارس ایران خودرو چه بود؟ آیا ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه دارد؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای افزایش حق مسکن ۱۴۰۳ کارگران چه بود؟ | معاون وزیر کار مُنکر شد اخبار فروش حواله خوردو جانبازان تکذیب شد قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟ یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند
سرخط خبرها

استاد دانشگاه شریف تهران: صادرات باید مزیت محور باشد

  • کد خبر: ۱۸۹۷۱۰
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
استاد دانشگاه شریف تهران: صادرات باید مزیت محور باشد
پروفسور هاشم اورعی گفت: در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکینیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم.

استاد دانشگاه شیریف تهران و رئیس انجمن‌های علمی انرژی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در آستانه ۲۹ مهر، روز صادرات تصریح کرد: واقعیت اینکه کشور ما از روز اول باید به سمت صادرات غیر نفتی میرفته، ولی متاسفانه همیشه صادرات نفتی از صد سال گذشته دراولویت بوده است.

به گفته وی، در چند سال گذشته نسبت صادرات غیر نفتی ما به نفتی بهتر شده است. در برنامه هفتم توسعه رشد صادرات غیر نفتی سالانه ۲۳ درصد دیده شده که یک معیار بسیار بالایی و خوشبینانه است.

به گفته پروفسور هاشم اورعی، یکی از مشکلات صادرت غیر نفتی ما این است که ما فقط به عدد و ارقام نگاه می‌کنیم، ما در سال حدود ۴۰ میلیارد صادرات غیر نفتی داشتیم که بخش اعظمی از این صادرات را صنایع فلزی و صنایع انرژی بر تشکیل می‌دهد و با توجه به اینکه یارانه بسیار زیادی در این بخش نهادینه شده است ما در واقع انرژی را به قیمت ارزان صادر می‌کنیم.



رئیس انجمن علمی انرژی یادآورشد: اگر انرژی را به قیمت واقعی در اختیار تولید کنندگان قراردهیم و آنها صادر کنند و ارز را به کشور بیاورند این یک رقابت واقعی است، اما اگر انرژی را به ارزش واقعی در اختیار بخش صنعتی ما بگذارند با کمال تاسف بخش زیاد از صادرات ما قابلیت رقابت در بازار بین المللی از دست خواهد داد و صادرات ما کاهش خواهد یافت. چرا که ما قدرت رقابت نداریم و بهره وری تولیدمان بسیار پایین است در نتیجه نمی‌توانیم فقط به عدد صادرات توجه کنیم.

این استاد برق دانشگاه شریف در ادامه تصریح کرد: صادرات وقتی معنای واقعی پیدا میکند که ارزش افزوده واقعی داشته باشد اگر محصولی مثل هندوانه صادر میکنیم هر کیلو هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکند آن آب ارزشش که توسط کشاورز پرداخت نمی‌شود، آبی که کشاورز با کلی مصرف برق مجانی از اعماق ۲۰۰ متری خارج کرده تولید محصول می‌کند. محصولی که ضایعات هم به همراه دارد. صادراتی که در این محصول انجام می‌شود اگر انجام نشود به مراتب بیشتر به نفع کشور است.

اورعی افزود: متاسفانه در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکنیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم. برای مثال ما در کشور باد زیاد و خورشید داریم. ما اگر صنعت تجدید پذیر در این منطقه راه بیاندازیم اگر بخش خصوصی بیاید و بهره وری در حد مطلوب باشد می‌توانیم از امکانات اقلیمی بهره ببریم، برق تجدید پذیر تولید کنیم و به کشور‌های همسایه بفروشیم و ارز وارد کشور کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->